Секси божествени писателки

Е, не точно. Писателките по- долу издават добре написани фентъзи книги с герои, които са богове и богини. А ако и любовта е замесена, нещата стават все по- объркани и интригуващи.

Първият роман на П. С. Каст (р. 1960) е паранормалният романс „Богиня по погрешка“ (2001), която има още три продължения. Следва серията „Божествено призоваване”, самостоятелни книги, които разказват за различни богини от световната, или по- скоро гръцка, митология: „Богинята на морето“ (2003), “Богинята на пролетта”(2004), Богинята на светлината (2005) и т.н. В сътрудничество с дъщеря си Кристин, Филис Кристин Каст пише серията „Училище за вампири”. Те живеят в Оклахома, където се развива и действието на „Белязана“ (2007).

Нали знаеш как е с котките: те нямат наистина собственици, те имат персонал.

Търся сила, не за да бъда по-велика в сравнение с другите, а за да се боря с най-великия си враг, съмненията в мен самата.

А, прекрасният свят на лагеруването- нека да изгние в ада.

Още с първия си роман Н. К. Джемисин е номинирана за всички по- важни фантастични награди. Става въпрос за първата част от трилогията The Inheritance: „Сто хиляди царства“ (The Hundred Thousand Kingdoms, 2010), „Счупените царства“ (The Broken Kingdoms, 2010), и „Царството на боговете“ (The Kingdom of Gods, 2010). След това започва да работи по серията The Dreamblood: „Убийствена луна (The Killing Moon, 2012), „Засенчено слънце“ (The Shadowed Sun, 2012) и последната част „Петият сезон“ (The Fifth Season, 2014), която излиза през август. С тези си книги внася така липсващия елемент на цветнокожи герои(ни), както и други подобни теми. Повлияна е от Урсула ле Гуин и британката Танит Лий. Може да прочетете това интервю, където говори за влиянията си, гнева, силата на образите, и предпочитанието си към романи. Днес Нора живее в Ню Йорк.

Богохулство е човек да се отдели от земята и да погледне надолу към нея като бог. Това е повече от богохулство, това е опасно. Ние никога не можем да бъдем богове, в края на краищата – но можем да се превърнем в нещо по-малко от човек, с плашеща лекота.

За щастие, когато разумът се провали, сляпата паника послужи достатъчно добре.

Истинският мир изисква наличието на справедливост, а не просто отсъствието на конфликт.

Родената в Оклахома писателка Джина Шоуалтър (р. 1975) пише от паранормален до съвременен романс, както за възрастни, така и за юноши. Засега е публикувала около 30 книги. Първият й роман „Каменният принц“ (2004) разказва за момиче, което с целувката си съживява омагьосана статуя. През 2005 г. пише първите части на поредиците „Извънземна ловкиня“ (Awaken Me Darkly, 2005) и „Атлантида“ (Heart of the Dragon, 2005). Но най- известна Джена става с поредицата „Владетелите на Подземния свят“ (2008- 2014), разказваща за дванадесет воина, които след като отварят кутията на Пандора, са обречени да носят в себе си различни страдания и неволи като болка, самота и т.н. За зомбита става дума в юношеската й серия „Хрониките на белия заек“. Това естествено не е всичко, но ще спрем дотук.

Не те мразя… Просто не ми харесва, че съществуваш.

Хората са най- трудното нещо на света да промениш.

Не съм лош човек. Не съм убил никого. (Рядко) лъжа. Не подритвам малки кученца. Тогава защо хората ме гледат така, сякаш светът би бил по-добро място без мен?

Още: Ейми Картър („Тестът на богинята“), Лоис Макмастър Бюджолд („Шалион“)

Алтернативи: Рик Риърдън („Похитителят на мълнии“), Нийл Геймън („Американски богове“), Тери Пратчет („Малки богове“)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s